Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn begrippen die niet meer weg te denken zijn uit de huidige maatschappij. Ook Oving vindt het belangrijk deze speerpunten te integreren in de bedrijfsvoering.

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn begrippen die niet meer weg te denken zijn uit de huidige maatschappij. Ook Oving vindt het belangrijk deze speerpunten te integreren in de bedrijfsvoering.

Duurzaam ondernemen

Erkend Duurzaam

Autobedrijf Oving in Zwolle, Hattem, Raalte en Emmeloord is sinds 2 juli 2015 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door de BOVAG en is het bewijs dat de Oving-groep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Mensen en milieu

Wij houden in onze bedrijfsvoering rekening met mensen en milieu. Wij zoeken naar evenwicht tussen rendement, een beter milieu, tevreden en gezonde medewerkers, tevreden klanten en het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Duurzaam ondernemen moet terugkomen in het hele bedrijf. Van inkoop tot marketing en van personeelsbeleid tot verkoop.

Hoe doet Oving dat?

Voorbeelden van duurzaam ondernemen zijn het gebruik van groene stroom, het toepassen van energiebesparende verlichting en het milieuvriendelijk afvoeren van materialen en vloeistoffen. Adviseren van klanten over energiebesparende en stille banden, controleren van de bandenspanning bij een werkplaatsbezoek om het brandstofverbruik naar een minimum te reduceren.

Oving is Erkend Duurzaam

We staan open voor ideeën

Binnen de Oving-groep is een projectleider Duurzaam ondernemen aanwezig.
Opmerkingen, aanbevelingen of vragen kunt u mailen naar .

Duurzame mobiliteit

Onze auto’s worden in hoog tempo milieuvriendelijker.

oving-erkend-duurzaam-sub-2
logo-renault-ze

Renault Z.E.

Met de lancering van elektrische auto’s voor iedereen, zet Renault zich in om die auto’s eenvoudig, comfortabel, innovatief en uiterst milieuvriendelijk te maken. Elektrisch rijden en MVO hangen op het gebied van milieuvriendelijkheid nauw samen met elkaar.

logo-renault-eco2

Renault Eco²

Naast elektrische auto’s kunt u bij Renault terecht voor auto’s met het Eco² Label. Het doel hierachter is om zo weinig mogelijk sporen na te laten. Onze inspanningen voor een beter milieu houden in dat we niets verspillen: geen tijd, geen energie en zelfs geen afval.

renault-eco2-principes

Basisprincipes Renault Eco²

Productie
Renault eco²-auto’s moeten geproduceerd worden in een milieuvriendelijke fabriek (ISO 14001 gecertificeerd).

CO²-uitstoot
Renault eco²-auto’s moeten een lage CO²-uitstoot hebben (minder dan 120g) of op biobrandstoffen rijden.

Recycling
Renault eco²-auto’s moeten voor 85% van hun gewicht gerecycled kunnen worden en vanaf het ontwerp meer dan 7% aan gerecycled kunststof bevatten.

Hoe kunnen we u verder helpen?