Pak nu uw voordeel bij Oving

Koopt u vóór 1 september 2018 een nieuwe Renault? Dan koopt u een Renault voor de prijs van … nu! Hoe dat kan? Er komt een andere methode om nieuwe auto’s te testen in Europa. Lees verder en pak nú uw voordeel, voor het te laat is.

WLTP en extra bpm

WLTP meet de uitstoot van CO2 anders dan het oude systeem. Hoewel de test nog steeds in een laboratorium wordt gedaan, zijn de condities realistischer waardoor de dagelijkse praktijk beter benaderd wordt. Aangezien de CO2-uitstoot de hoogte van de BPM-belasting bepaalt, kan dit van grote invloed zijn op de uiteindelijke prijs van de auto. Zover is het nog niet, maar ook de tussenoplossing die op 1 september 2018 van kracht wordt, gaat voor veel modellen leiden tot een hogere BPM.

Een nieuwe Renault?

Da’s snel verdiend bij Oving!

Slimme kopers opgelet: 1 september 2018 gaat de tussenfase naar de nieuwe testmethode in. Ook die kan leiden tot een hogere BPM. Het is dus verstandig om voor die datum uw nieuwe Renault aan te schaffen. Hoeveel de extra bpm bedraagt? Dat verschilt per model. Gaat u dit jaar eenvoudig geld besparen? Het is snel verdiend bij Oving. Maak dus snel een afspraak en profiteer!

Wat is WLTP?

WLTP betekent: Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Deze meetmethode vervangt de verouderde NEDC-meetmethode (New European Driving Cycle). Waarom? Omdat de WLTP test een realistischere weergave geeft van uitstoot van nieuwe auto’s in de praktijk. Overheden vonden dat de oude testcycli teveel afweken van de realiteit. Bijvoorbeeld de CO2-uitstoot. Maar ook geeft WLTP accurate verbruikscijfers weer van elk type auto gecombineerd met het type motor en alle opties die erop zitten. Zoals bijvoorbeeld grotere wielen, een airco of een panoramisch dak. Zo wordt alles eerlijk meegenomen in een uitgebreide test en krijgt iedereen een realistischer beeld van zijn nieuwe auto.

Wat betekent WLTP voor u?

Een hogere CO2-uitstoot leidt tot een hogere BPM (belasting) op nieuwe auto’s. Dat betekent voor u dat u een hogere prijs moet betalen bij de aanschaf van uw nieuwe auto. Ook in de tussenfase naar de nieuwe WLTP-tests zullen veel modellen al duurder worden. Die tussenfase gaat in op 1 september 2018. Koop daarom voor 1 september 2018 een Renault. Daarmee weet u zeker dat u de huidige (veelal lagere) BPM betaalt. Doe het nu, voor het te laat is.

Meer weten over WLTP

WLTP is vooral een technisch verhaal. En niet altijd even makkelijk te begrijpen. Wilt u niet alleen voordeel maar ook meer weten over WLTPGa dan dieper op de materie in en lees de WLTP-pagina van Renault. Heeft u er nog vragen over? Neem gerust contact op met ons.